Om oss

Intervacc är ett svenskt bioteknikföretag som utvecklar nya vacciner mot infektioner inom området djurhälsa. Utvecklingsarbetet baseras på ny teknologi med rekombinanta proteiner istället för avdödande eller försvagade mikroorganismer, vilket finns i konventionella vacciner. Därmed minskar risken för allvarliga biverkningar. Detta är vi särskilt stolta över då det bidrar till en ännu bättre djurhälsa.

Ett starkt team med gedigen erfarenhet av djurhälsa

Försäljning

I Norden och Baltikum har företaget en egen försäljningsorganisation genom sitt dotterbolag Nordvacc Läkemedel. Nordvacc grundades 1983 och har varit verksamt i sektorn i över 30 år.  Största delen av omsättningen kommer idag från försäljningen av veterinära vacciner.

Diagnostik

Vårt ackrediterade och välrenommerade laboratorium, dotterbolaget Mybac-Vettech, erbjuder tjänster på den svenska marknaden för veterinär diagnostik inom bakteriologi och mykologi.

Produktutveckling

Hos Intervacc finns en samlad specialistkompetens som har möjliggjort utvecklingen av ett vaccin som skyddar mot kvarka. Inom ledning och styrelse finns en gedigen kompetens av affärsverksamhet och inte minst forskning inom mikrobiologi, infektionsbiologi och genteknologi.

Medarbetare

I Intervacc med dotterföretag arbetar idag 13 medarbetare med lång erfarenhet inom forskning, produktion, marknadsföring och försäljning. De flesta finns på vårt huvudkontor i Hägersten utanför Stockholm, övriga finns på Nordvaccs försäljningskontor i Danmark – Köpenhamn, Lettland – Riga, Litauen och  Finland.

Investerardagen 27/8-2018

Intervaccs VD Jan-Ingmar Flock presenterande bolaget på Investerardagen måndagen den 27 augusti på Scandic Klara intill Hötorget i Stockholm. Han presenterade företaget och teknologin som ligger till grund för den nya generationens vacciner inom djurhälsa. Strangvac® – mot kvarka på häst är först ut och utvecklingen av två andra vacciner INV274 respektive INV412 går vidare med nya medel från Vinnova och Eurostars-2.

Här finns möjlighet att se den inspelade presentation som är på ca 23 minuter inklusive efterföljande frågor och svar.