Europas ledande experter inom kvarka träffas vid riksanläggningen i Flyinge för att dela de senaste framstegen kring smittskydd och vaccination

Stockholm, 11 december 2023 – Den 13 december samlas Europas främsta experter inom kvarka på riksanläggningen i Flyinge för att diskutera erfarenheter av vaccination mot den mycket smittsamma och allvarliga infektionssjukdomen kvarka, som drabbar hästar. Intervacc och vår europeiska distributionspartner Dechra Pharmaceuticals, arrangerar detta möte som erbjuder en unik möjlighet att diskutera och dela de senaste framstegen inom det förebyggande arbetet mot kvarka.

Flyinge är en av Sveriges riksanläggningar som har fokus på att utveckla hästsektorn. Tillsammans med de två andra riksanläggningarna, Wången och Ridskolan Strömsholm, är Flyinges uppdrag att utbilda framtida professionella ryttare. Lärarna och tränarna har bland annat olympiska meriter och lång erfarenhet av hästnäringen. Flyinge är utifrån detta och att anläggningen också är ett av världens äldsta nationella stuterier som har en stolt tradition av att främja kunskap för att förbättra hälsan och prestationsförmågan hos hästar, en idealisk plats att hålla detta möte den 13 december. Vårt mål är att fördjupa vår kunskap och sprida insikt i hur vaccination mot kvarka skapar förutsättningar till friska hästar, i hela Europa. Intervaccs mål med mötet är att identifiera och kommunicera ny kunskap för att förbättra kontrollen av infektionssjukdomar.

Kvarka är en infektion i lymfkörtlarna i huvudet och halsen hos hästar, som orsakas av bakterien Streptococcus equi. Infekterade hästar får vanligtvis feber, nosflöde och bölder i lymfkörtlarna i huvudet och halsen, vilket kan försnäva luftvägarna. Utöver lidandet för drabbade hästar har sjukdomen svåra ekonomiska konsekvenser för hästnäringen. Sjukdomen är mycket smittsam och i genomsnitt drabbas 1 till 2 anläggningar per vecka av kvarkautbrott i Sverige. Ett utbrott involverar i sin tur ofta flera hästar på en drabbad anläggning.

”Det här mötet, som arrangeras av Intervacc och Dechra Phamaceuticals, kommer att samla Europas ledande experter på kvarka för att dela erfarenheter om kvarka och användningen av kvarkavaccin i fält”, säger Jonas Sohlman, vd på Intervacc och fortsätter ”Vår övertygelse är att detta möte kommer att hjälpa fler veterinärer från hela Europa att minska konsekvenserna av denna fruktansvärda sjukdom.”

För mer information vänligen kontakta:
Jonas Sohlman, VD
Tel: +46 (0)8 120 10 600
Mob: +46 (0) 70 576 30 73
E-post: jonas.sohlman@intervacc.se

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 11 december 2023, kl 10.30 CET.

Om Intervacc
Intervacc AB (publ) är en koncern inom djurhälsa som utvecklar vaccin för djur. Bolagets vaccin och vaccinkandidater bygger på mångårig forskning vid Karolinska Institutet och Sveriges Lantbruksuniversitet. Intervacc aktien är sedan i april 2017 noterad på NASDAQ First North Growth Market med Eminova Fondkommission AB, adviser@eminova.se, +46 (0)8–684 211 10 som Certified Adviser.

Om Dechra
Dechra är ett globalt företag som specialiserar sig på veterinärmedicinska läkemedel och relaterade produkter. Vi fokuserar på vår expertis inom utveckling, tillverkning, försäljning och marknadsföring till veterinär verksamhet världen över. Majoriteten av Dechras produkter är fokuserade på viktiga terapeutiska kategorier där vi har ledande marknadspositioner, och många av våra produkter används för att behandla medicinska tillstånd där det inte finns någon annan effektiv lösning eller har en klinisk eller doseringsfördel jämfört med konkurrerande produkter. För mer information besök www.dechra.com.

Kontaktuppgifter Certified Adviser
Eminova Fondkommission AB
E-post: adviser@eminova.se, Tel: +46 (0)8 – 684 211 10