Försäljningsstart för Strangvac i Irland

Stockholm den 15 november 2022 – Strangvac® distribueras under denna vecka ut till grossister på Irland, och veterinärerna står redo för att inom kort inleda vaccination mot kvarka på irländska hästar.

Irland är en av världens ledande hästuppfödnings- och exportnationer. Landet är känt för sina fullblodshästar och Irland tros vara den tredje största producenten av fullblodshästar i världen.

Jag höll nyligen ett föredrag om förebyggande av kvarka vid Irish Equine Veterinary Association (IEVA) konferensen på Irland där det fanns ett stort intresse för vaccin mot kvarka” säger Dr. Andrew Waller, forskningschef på Intervacc och fortsätter; ”IEVA lovordade vaccinet som ett ”Otroligt lovande komplement i kampen mot denna endemiska sjukdom”. Det var fantastiskt att prata med veterinärer som arbetar med att förebygga och hantera kvarkautbrott, och för att bibehålla hälsan hos irländska hästar och föl när de kommer i kontakt med S. equi på deras resa till sina nya hem och under resten av livet”.

Strangvac® är godkänt för försäljning och marknadsföring i EU samt, Storbritannien, Norge och Island, och är lanserat i Sverige, Danmark, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Belgien, Nederländerna och nu också i Irland. Hästar i dessa länder och runt om i Europa drabbas regelbundet av den allvarliga och mycket smittsamma hästsjukdomen kvarka. Irland är en stor och viktig hästnation och försäljningsstart av Strangvac i Irland är ett viktigt steg för vår fortsatta lansering runt om i Europa.” kommenterar Andreas Andersson, VD för Intervacc.

För mer information vänligen kontakta:
Andreas Andersson, VD
Tel. 08-120 10 601, mobil 073-335 99 70
E-post: andreas.andersson@intervacc.se

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 15 november 2022, kl 16.00 CET.

Om Intervacc
Intervacc AB (publ) är en koncern inom djurhälsa som utvecklar vaccin för djur. Bolagets vaccin och vaccinkandidater bygger på mångårig forskning vid Karolinska Institutet och Sveriges Lantbruksuniversitet. Intervacc aktien är sedan i april 2017 noterad på NASDAQ First North Growth Market med Eminova Fondkommission AB som Certified Adviser.

Kontaktuppgifter Certified Adviser
Eminova Fondkommission AB
E-post: adviser@eminova.se, Tel: +46 (0)8 – 684 211 10