Försäljningsstart i Storbritannien för Strangvac, ett vaccin mot kvarka

Stockholm den 17 augusti 2022 – Intervacc AB (publ) meddelar idag att försäljningen av Strangvac® i Storbritannien har inletts.

Strangvac® lanserades under denna vecka i Storbritannien och hästägare kan därmed inleda vaccination mot infektionssjukdomen kvarka. Vaccinet distribueras av Dechra i Storbritannien och i en rad andra europeiska länder.

”Kvarka är en mycket smittsam och vanligt förekommande infektionssjukdom med omkring 600 utbrott årligen enbart i Storbritannien. Eftersom det är en fruktad sjukdom av många på grund av potentiellt sett allvarliga kliniska tecken och den hastighet med vilken kvarka kan spridas på en drabbad gård, är vi säkra på att det nya kvarkavaccinet kommer att vara ett viktigt verktyg och en enorm fördel för hästnäringen som helhet.” säger Sara Barker, equine field support manager hos Dechra Pharmaceuticals PLC.

“Strangvac® är godkänt för försäljning och marknadsföring i EU samt, Storbritannien, Norge och Island, och är lanserat i Sverige, Danmark och nu även i Storbritannien. Storbritannien förväntas vara en av de största marknaderna i Europa för vaccin mot den allvarliga och mycket smittsamma hästsjukdomen kvarka.”, kommenterar Andreas Andersson, VD för Intervacc.

För mer information vänligen kontakta:

Andreas Andersson, VD
Tel. 08-120 10 601, mobil 073-335 99 70
E-post: andreas.andersson@intervacc.se

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 17 augusti 2022 kl. 13.00 CET.

Om Intervacc

Intervacc AB (publ) är en koncern inom djurhälsa som utvecklar moderna, säkra och effektiva vaccin för djur. Bolagets vaccin och vaccinkandidater bygger på mångårig forskning vid Karolinska Institutet och Sveriges Lantbruksuniversitet. Intervacc aktien är sedan i april 2017 noterad på NASDAQ First North Growth Market med Eminova Fondkommission AB, adviser@eminova.se, +46 (0)8–684 211 10 som Certified Adviser.

Om Dechra

Dechra är ett globalt företag som specialiserar sig på veterinärmedicinska läkemedel och relaterade produkter. Vi fokuserar på vår expertis inom utveckling, tillverkning, försäljning och marknadsföring till veterinär verksamhet världen över. För mer information besök www.dechra.com.

Om kvarka

Kvarka som orsakas av bakterien Streptococcus equi, är den vanligaste infektionssjukdomen på häst, och drabbar hästar över hela världen med ett enda undantag Island där import av hästar är förbjuden. Den smittsamma bakterien Streptococcus equi invaderar lymfknutorna som finns på hästens huvud och nacke och får dem att svullna och bilda abscesser. I omkring två procent av sjukdomsfallen kan abscesserna bli så omfattande att de formligen stryper hästen till döds. En del av de hästar som återhämtar sig från den allvarliga sjukdomen förblir dock dolda smittbärare. De dolda smittbärarna uppfattas av omgivningen som helt friska djur men de sprider bakterien till den omgivande miljön och till andra hästar de kommer i kontakt med.

Kontaktuppgifter Certified Adviser

Eminova Fondkommission AB
E-post: adviser@eminova.se, Tel: +46 (0)8 – 684 211 10