Intervacc får order avseende Strangvac, ett vaccin mot kvarka, för lansering i utvalda europeiska länder

Stockholm den 20 juli 2022 – Intervacc AB (publ) meddelar idag att bolaget fått order på motsvarande ca 3 miljoner svenska kronor från Dechra Pharmaceuticals PLC. Ordern avser leverans av Strangvac®, ett vaccin mot den mycket smittsamma och allvarliga infektionssjukdomen kvarka som drabbar hästar. Ordern som inkluderar vaccin-vialer för regionerna England, Tyskland och Frankrike är för leverans under juli 2022 och för lansering i utvalda länder i Europa.

“Med den här ordern av Strangvac® från vår distributionspartner Dechra kan vi tillsammans med Dechra påbörja lanseringen i utvalda europeiska länder. Strangvac® finns sedan tidigare i år till försäljning i Sverige och Danmark, och vi kommer nu succesivt lansera Strangvac® i andra europeiska länder. Sedan Strangvac® blev godkänt i Europa har vi, tillsammans med Dechra, arbetat med att informera ledande hästveterinärer och vi har haft mycket givande möten med över 100 så kallade Key Opinion Leaders runt om i Europa”, säger Andreas Andersson, VD för Intervacc, och fortsätter ”när vaccinet väl finns tillgängligt för försäljning i ett specifikt land inleds nästa fas i informations och utbildningskampanjen där vi riktar oss till bredare grupper och når fler veterinärer.”

För mer information vänligen kontakta:

Andreas Andersson, VD
Tel. 08-120 10 601, mobil 073-335 99 70
E-post: andreas.andersson@intervacc.se

Denna information är sådan information som Intervacc AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för omgående offentliggörande den 20 juli 2022.

Om Intervacc

Intervacc AB (publ) är en koncern inom djurhälsa som utvecklar moderna, säkra och effektiva vaccin för djur. Bolagets vaccin och vaccinkandidater bygger på mångårig forskning vid Karolinska Institutet och Sveriges Lantbruksuniversitet. Intervacc aktien är sedan i april 2017 noterad på NASDAQ First North Growth Market med Eminova Fondkommission AB, adviser@eminova.se, +46 (0)8–684 211 10 som Certified Adviser.

Om Dechra

Dechra är ett globalt företag som specialiserar sig på veterinärmedicinska läkemedel och relaterade produkter. Vi fokuserar på vår expertis inom utveckling, tillverkning, försäljning och marknadsföring till veterinär verksamhet världen över. Majoriteten av Dechras produkter är fokuserade på viktiga terapeutiska kategorier där vi har ledande marknadspositioner, och många av våra produkter används för att behandla medicinska tillstånd där det inte finns någon annan effektiv lösning eller har en klinisk eller doseringsfördel jämfört med konkurrerande produkter. För mer information besök www.dechra.com.


Om kvarka

Kvarka som orsakas av bakterien Streptococcus equi, är den vanligaste infektionssjukdomen på häst, och drabbar hästar över hela världen med ett enda undantag Island där import av hästar är förbjuden. Den smittsamma bakterien Streptococcus equi invaderar lymfknutorna som finns på hästens huvud och nacke och får dem att svullna och bilda abscesser. I omkring två procent av sjukdomsfallen kan abscesserna bli så omfattande att de formligen stryper hästen till döds. En del av de hästar som återhämtar sig från den allvarliga sjukdomen förblir dock dolda smittbärare. De dolda smittbärarna uppfattas av omgivningen som helt friska djur men de sprider bakterien till den omgivande miljön och till andra hästar de kommer i kontakt med.

Kontaktuppgifter Certified Adviser

Eminova Fondkommission AB
E-post: adviser@eminova.se, Tel: +46 (0)8 – 684 211 10

Relaterade länkar: