Intervacc rekryterar Emma Hartman som produktchef för Strangvac

Stockholm den 25 november 2020 – Djurhälsokoncernen Intervacc rekryterar Emma Hartman i rollen som global produktchef för sitt kommande vaccin Strangvac, ett vaccin som förväntas öppna upp helt nya möjligheter att bekämpa den globala hästsjukdomen kvarka. Emma Hartman är utbildad veterinär och kommer senast från MSD Animal Health där hon har haft rollen som nordisk produktchef för läkemedel riktade till häst och nötkreatur.

”Emma har ett stort kunnande inom vaccin och djurhälsa. Hon har de senaste åren arbetat med utbildning, försäljning och marknadsföring av djurläkemedel på ett av de världsledande, globala djurhälsoföretagen. Hon har bland annat arbetat med ett av de ledande hästinfluensavaccinerna. Hon har ett passionerat intresse för hästars välmående och det ska bli otroligt roligt att få arbeta tillsammans med Emma och med lanseringen av Strangvac”, säger Andreas Andersson, VD för Intervacc.

Intervacc utvecklar vaccin för djur och har tidigare under året lämnat in en ansökan om marknadsföringstillstånd för sitt nya kvarka-vaccin Strangvac till den europeiska läkemedelsmyndigheten, EMA. Kvarka orsakas av bakterien Streptococcus equi och är en smittsam infektionssjukdom som drabbar häst. Ett utbrott av kvarka innebär att många åtgärder måste vidtas för att begränsa smittspridningen och att det ofta tar lång tid att bli av med sjukdomen från ett stall. Kvarka är idag den vanligaste infektionssjukdomen hos hästar och i kombination med de stora ekonomiska konsekvenserna hos drabbade stall och lidandet hos drabbade hästar utgör sjukdomen en prioriterad djurhälsofråga hos världens hästveterinärer.

”Jag ser fram emot att jobba med den nya generationens vaccin med rekombinanta proteiner som kommer till stor glädje för hästägare och hästar världen över. Det ska bli fantastiskt roligt att arbeta med den globala lanseringen av Strangvac”, kommenterar Emma Hartman.

För mer information vänligen kontakta:
Andreas Andersson, VD
E-post: andreas.andersson@intervacc.se, Tel. 08-120 10 601, mobil 073-335 99 70

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 25 november 2020 kl 08.30 CET.

Om Intervacc

Intervacc AB (publ) är en koncern inom djurhälsa som utvecklar moderna, säkra och effektiva vaccin för djur. Bolagets vaccinkandidater bygger på mångårig forskning vid Karolinska Institutet och Sveriges Lantbruksuniversitet. Intervacc aktien är sedan i april 2017 noterad på NASDAQ First North Growth Market med Eminova Fondkommission AB, adviser@eminova.se, +46 (0)8–684 211 10 som Certified Adviser.

Kontaktuppgifter Certified Adviser

Eminova Fondkommission AB
E-post: adviser@eminova.se, Tel: +46 (0)8 – 684 211 10