Intervaccs forskningschef Dr Andrew Waller presenterar på Veterinary Sport Horse Congress i Amsterdam

Stockholm den 23 januari 2023 – 17:e upplagan av Veterinary Sport Horse Congress i Amsterdam lockar veterinärer från hela världen och är ett utmärkt tillfälle att lära sig om det senaste inom hästidrottsmedicin. Intervaccs forskningschef Dr Andrew Waller kommer under fredagen den 27 januari, kl 12.15 och kl 16.40, presentera de senaste rönen kring åtgärder för att förebygga hästsjukdomen kvarka.

”Det är en fantastisk möjlighet att föreläsa om kvarka direkt till denna mycket viktiga grupp av veterinärer, inom hästsport.” säger Dr Andrew Waller, forskningschef på Intervacc och fortsätter ”Under 2022 identifierades tävlingshästar som den grupp av hästar som utsattes för störst risk att diagnostiseras med kvarka, då tävlingshästar stod för 37% av alla diagnostiserade fall av kvarka i Storbritannien. Jag är otroligt glad över att få möjligheten att lyfta fram de nya verktygen som finns tillgängliga för att förebygga denna förfärliga sjukdom och skydda dessa fantastiska atleter när de deltar i hästevenemang över hela världen.”.

Dr Andrew Waller studerade utvecklingen, spridningen och förebyggandet av Streptococcus equi och Streptococcus zooepidemicus i över 17 år i sin roll som chef för bakteriologi vid Animal Health Trust. Han samarbetar med världsledande forskare i över 20 länder runt om i världen, har publicerat över 80 peer-reviewed artiklar om streptokockinfektioner hos djur och har använt dessa forskningsrön för att utveckla nya diagnostiska tester och vacciner för att förbättra djurhälsan. Dr Andrew Waller började på Intervacc 2020 där han fortsätter att arbeta för att förbättra djurens hälsa.

Kvarka, som orsakas av Streptococcus equi, är en av de vanligaste infektionssjukdomarna hos hästar i världen. Spridningen av S. equi underlättas av dess förmåga att överleva i luftfickorna på tillfrisknade hästar, vilket utgör en utmaning för diagnos, behandling och förebyggande av infektion. Dr Andrew Wallers presentation kommer att beskriva hur denna patogen etablerar infektion och undflyr värdens immunsvar för att spridas till icke infekterade djur. Diagnos, behandling och förebyggande av kvarka möjliggör att infektionscykeln bryts och att S. equi utrotas från anläggningar med endemisk infektion. Andrew kommer att beskriva de senaste framstegen inom diagnostiska och förebyggande åtgärder för att förbättra hästarnas hälsa.

För mer information vänligen kontakta:
Andreas Andersson, VD
Tel. 08-120 10 601, mobil 073-335 99 70
E-post: andreas.andersson@intervacc.se

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 23 januari 2023, kl 15.45 CET.

Om Intervacc

Intervacc AB (publ) är en koncern inom djurhälsa som utvecklar vaccin för djur. Bolagets vaccin och vaccinkandidater bygger på mångårig forskning vid Karolinska Institutet och Sveriges Lantbruksuniversitet. Intervacc aktien är sedan i april 2017 noterad på NASDAQ First North Growth Market med Eminova Fondkommission AB som Certified Adviser.

Kontaktuppgifter Certified Adviser

Eminova Fondkommission AB
E-post: adviser@eminova.se, Tel: +46 (0)8 – 684 211 10