Intervaccs team för en ny generation vacciner växer

Intervacc välkomnar Tim Wood, PhD, som nu har tillträtt tjänsten som ansvarig för regulatoriska frågor med fokus på tillverkning. En viktig förstärkning när Intervacc nu står Inför storskalig GMP-tillverkning och registrering av Strangvac®, bolagets första vaccin i en spännande projektportfölj inriktad på en ny generation vacciner baserade på rekombinanta proteiner. Tim kommer närmast från en liknande anställning på Valneva och har bred erfarenhet från tillverkning av vacciner.

”Vi är mycket glada över att välkomna Tim Wood som har en gedigen bransch- och verksamhetskunskap och innebär ett mycket värdefullt tillskott av kompetens inom regulatoriska frågor med fokus på tillverkning. Han kommer att ingå i ledningsgruppen och bl.a vara företagets kontaktperson mot tillverkaren, 3P Biopharmaceuticals.”, kommenterar vd Jan-Ingmar Flock.

”Jag ser en stor potential i att delta i uppbyggandet av Intervaccs nya vaccinportfölj. Det är spännande att få komma med i ett team som brinner för en ny generation vacciner inom djurhälsa”, kommenterar Tim Wood.

Intervacc är ett ledande nordiskt forskningsbolag inom utveckling av veterinärvacciner med egen marknads- och försäljningsorganisation i Norden och Baltikum. Bolaget är världsledande inom utveckling av nästa generations vaccin mot kvarka, en mycket smittsam streptokockinfektion på häst. Intervacc har mycket framgångsrikt slutfört avgörande kliniska prövningar av Strangvac®. Bolagets står nu inför kommersiell produktion, registrering och produktlansering av ett för hästvänner världen över, efterlängtat vaccin.

För mer information vänligen kontakta:
Jan-Ingmar Flock, Verkställande Direktör
E-post: jan-ingmar.flock@intervacc.com
Tel: 08-120 10 602 eller 073-334 14 11

Om Intervacc
Intervacc AB (publ) är ett bolag inom Biotekniksektorn. Bolagets huvudområden är att utveckla moderna sub-enhetsvacciner mot ekonomiskt betydelsefulla bakteriella infektioner, i första hand inom området djurhälsa. Bolagets vaccinkandidater bygger på mångårig forskning vid Karolinska Institutet och Sveriges Lantbruksuniversitet som lagt grunden till den teknikplattform vilken utgör basen i Bolagets forsknings- och utvecklingsarbete. Intervacc aktien är sedan i april 2017 noterad på NASDAQ First North listan med Eminova Fondkommission AB som Certified Adviser.