Jonas Sohlman ny VD för Intervacc AB

Stockholm den 28 februari 2024 – Styrelsen i Intervacc AB (publ) meddelar att tillförordnade VDn Jonas Sohlman idag har utsetts till ny VD för Intervacc AB och tillträder befattningen omedelbart.

Den rekryteringsprocess som den tidigare styrelsen påbörjat har fortsatt och nu resulterat i tillsättandet av Jonas Sohlman som ny VD. Jonas har arbetat som tf VD sedan augusti förra året och tillträder som VD från och med idag.

”Då bolaget befinner sig i en viktig fas med många möjligheter men också utmaningar är en väl insatt och lösningsorienterad ledare med förståelse för hur Intervacc ska utvecklas till sin fulla kapacitet av yttersta vikt. Jonas har under det senaste halvåret visat att han är väl lämpad för att leda bolaget”, säger styrelseordförande Håkan Björklund.

Jonas Sohlman har en gedigen erfarenhet från ledande positioner inom noterade bolag. Han kommer närmast från rollen som CFO på Enorama Pharma. Därtill har han en gedigen erfarenhet inom hästnäringen och är idag styrelseordförande för såväl Flyinge AB som Ridskolan Strömsholm AB.

”Jag är både hedrad och glad över styrelsens förtroende att få leda Intervacc. Intervacc har en fantastisk produkt och en spännande pipeline. Jag ser fram emot att, tillsammans med mina engagerade kollegor, leda arbetet med att ta Strangvac® in i en kommersiell fas samt att fortsätta arbetet med våra vaccinutvecklingsprojekt. Vårt mål är att kunna bidra till att stärka djurs hälsa och välbefinnande”, säger Jonas Sohlman.

För mer information vänligen kontakta:
Håkan Björklund, styrelseordförande
Tel: 08-120 10 600
E-post: info@intervacc.se

Denna information är sådan information som Intervacc AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för omgående offentliggörande den 28 februari 2024.

Om Intervacc
Intervacc AB (publ) är en koncern inom djurhälsa som utvecklar vaccin för djur. Bolagets vaccin och vaccinkandidater bygger på mångårig forskning vid Karolinska Institutet och Sveriges Lantbruksuniversitet. Intervacc aktien är sedan i april 2017 noterad på NASDAQ First North Growth Market med Eminova Fondkommission AB, adviser@eminova.se, +46 (0)8–684 211 10 som Certified Adviser.

Kontaktuppgifter Certified Adviser
Eminova Fondkommission AB
E-post: adviser@eminova.se, Tel: +46 (0)8 – 684 211 10