Strangvac, ett vaccin mot kvarka, frisläppt för försäljning i Italien

Stockholm den 13 december 2022 – Intervacc AB (publ) meddelar idag att den första omgången vaccindoser av Strangvac® för försäljning i Italien är frisläppt. Vaccinet mot den allvarliga och smittsamma hästsjukdomen kvarka distribueras i Italien och i en rad andra europeiska länder av Dechra Pharmaceuticals PLC.

”Den första omgången vaccindoser av Strangvac® som packats och färdigställts för försäljning i Italien är nu frisläppt. Det innebär att försäljningen av Strangvac® i Italien kan börja inom kort.”, förklarar Andreas Johansson, logistikansvarig på Intervacc.

”Streptococcus equi orsakar betydande lidande hos hästpopulationer i Italien. Jag har studerat stammar av den här bakterien, från italienska hästar, som orsakar kvarka för att bättre förstå hur denna patogen sprider sig. Därför är jag glad över att vi nu har tillgång till ytterligare ett verktyg som hjälper till att hålla våra hästar friska,” säger Dr. Silvia Preziuso vid Università di Camerino.

”Strangvac® är godkänt för försäljning och marknadsföring i EU samt, Storbritannien och Norge, och är lanserat i Sverige, Danmark, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Belgien, Nederländerna, Österrike, Irland, Polen och nu också i Italien. Italien drabbas likt övriga länder runt om i Europa regelbundet av den allvarliga och mycket smittsamma hästsjukdomen kvarka. Italien är en betydande marknad för häst och ett viktigt steg för vår fortsatta lansering runt om i Europa.” kommenterar Andreas Andersson, VD för Intervacc.

För mer information vänligen kontakta:

Andreas Andersson, VD
Tel. 08-120 10 601, mobil 073-335 99 70
E-post: andreas.andersson@intervacc.se

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 13 december 2022, kl. 13.30 CET.

Om Intervacc

Intervacc AB (publ) är en koncern inom djurhälsa som utvecklar moderna, säkra och effektiva vaccin för djur. Bolagets vaccin och vaccinkandidater bygger på mångårig forskning vid Karolinska Institutet och Sveriges Lantbruksuniversitet. Intervacc aktien är sedan i april 2017 noterad på NASDAQ First North Growth Market med Eminova Fondkommission AB, adviser@eminova.se, +46 (0)8–684 211 10 som Certified Adviser.

Om kvarka

Kvarka som orsakas av bakterien Streptococcus equi, är den vanligaste bakteriella infektionssjukdomen på häst, och drabbar hästar över hela världen med ett enda undantag Island där import av hästar är förbjuden. Den smittsamma bakterien Streptococcus equi invaderar lymfknutorna som finns på hästens huvud och nacke och får dem att svullna och bilda abscesser. I omkring två procent av sjukdomsfallen kan abscesserna bli så omfattande att de formligen stryper hästen till döds. En del av de hästar som återhämtar sig från den allvarliga sjukdomen förblir dock dolda smittbärare. De dolda smittbärarna uppfattas av omgivningen som helt friska djur men de sprider bakterien till den omgivande miljön och till andra hästar de kommer i kontakt med.

Kontaktuppgifter Certified Adviser

Eminova Fondkommission AB
E-post: adviser@eminova.se, Tel: +46 (0)8 – 684 211 10