Strangvac, ett vaccin mot kvarka, frisläppt för försäljning i Tyskland, Frankrike, Österrike och Benelux

Stockholm den 12 oktober 2022 – Intervacc AB (publ) meddelar idag att den första omgången vaccindoser av Strangvac® för försäljning i Tyskland, Frankrike, Österrike, Nederländerna, Belgien och Luxemburg är frisläppt.

”Den första omgången vaccindoser av Strangvac® som packats och färdigställts för försäljning i Tyskland, Frankrike, Österrike, Nederländerna, Belgien och Luxemburg är nu frisläppt. Det innebär att försäljningen av Strangvac® i dessa länder kan börja inom kort.”, förklarar Andreas Johansson, logistikansvarig på Intervacc.

”Strangvac® är godkänt för försäljning och marknadsföring i EU samt, Storbritannien, Norge och Island, och är lanserat i Sverige, Danmark och Storbritannien. Frankrike, Tyskland, Belgien och Nederländerna tillhör de största marknaderna i Europa för vaccin till hästar och hästnäringen i dessa länder och runt om i Europa drabbas regelbundet av problem med den allvarliga och mycket smittsamma hästsjukdomen kvarka. I och med frisläppningen har vi färdig produkt godkänd för lansering på dessa marknader. Det är ett viktigt steg för vår fortsatta lansering runt om i Europa.” kommenterar Andreas Andersson, VD för Intervacc.

För mer information vänligen kontakta:

Andreas Andersson, VD
Tel. 08-120 10 601, mobil 073-335 99 70
E-post: andreas.andersson@intervacc.se

Denna information är sådan information som Intervacc AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för omgående offentliggörande den 12 oktober 2022.

Om Intervacc

Intervacc AB (publ) är en koncern inom djurhälsa som utvecklar moderna, säkra och effektiva vaccin för djur. Bolagets vaccin och vaccinkandidater bygger på mångårig forskning vid Karolinska Institutet och Sveriges Lantbruksuniversitet. Intervacc aktien är sedan i april 2017 noterad på NASDAQ First North Growth Market med Eminova Fondkommission AB, adviser@eminova.se, +46 (0)8–684 211 10 som Certified Adviser.

Kontaktuppgifter Certified Adviser

Eminova Fondkommission AB
E-post: adviser@eminova.se, Tel: +46 (0)8 – 684 211 10