Strangvac, ett vaccin mot kvarka, tillgängligt för försäljning i Danmark

Stockholm den 31 maj 2022 – Intervacc meddelar idag att Strangvac®, ett vaccin mot den allvarliga och mycket smittsamma hästsjukdomen kvarka, är tillgängligt för försäljning i Danmark.

”Strangvac® är nu tillgängligt och finns på lager hos vår logistikpartner i Danmark. Det kan fortfarande ta någon eller några dagar innan vaccinet är tillgängligt för beställning hos apotek. Det känns viktigt att vi nu kan erbjuda vaccinet på den danska marknaden och att vi tillsammans med veterinärer och hästägare kan inleda ett nytt kapitel i kampen mot kvarka”, säger Hege Drangsholt, som är produktspecialist och Intervaccs landsansvarige i Danmark.

”Vi passerar ännu en milstolpe i kampen mot kvarka när Danmark nu blir det första landet utanför Sverige där Strangvac® blir tillgängligt för försäljning. Vi ser fram mot att fortsätta lanseringen av Strangvac® i Europa”, kommenterar Andreas Andersson, VD på Intervacc.

”Det känns kul att få lansera vaccinet i ännu ett av de nordiska länderna. Vår landsansvariga produktspecialist, Hege Drangsholt har lång erfarenhet inom branschen och en stor passion för hästar. Vi ser fram emot att träffa veterinärer och hästägare under VM i Herning i augusti, som en del av vår lanseringsplan”, säger Emma Hartman, Global Produktchef Strangvac.

För mer information vänligen kontakta:

Andreas Andersson, VD
Tel. 08-120 10 601, mobil +46 73-335 99 70
E-post: andreas.andersson@intervacc.se

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 31 maj 2022 kl 15.45 CET.

Om Intervacc

Intervacc AB (publ) är en koncern inom djurhälsa som utvecklar moderna, säkra och effektiva vaccin för djur. Bolagets vaccinkandidater bygger på mångårig forskning vid Karolinska Institutet och Sveriges Lantbruksuniversitet. Intervacc aktien är sedan i april 2017 noterad på NASDAQ First North Growth Market med Eminova Fondkommission AB, adviser@eminova.se, +46 (0)8–684 211 10 som Certified Adviser.

Om kvarka

Kvarka som orsakas av bakterien Streptococcus equi, är den vanligaste infektionssjukdomen på häst, och drabbar hästar över hela världen med ett enda undantag Island där import av hästar är förbjuden. Den smittsamma bakterien Streptococcus equi invaderar lymfknutorna som finns på hästens huvud och nacke och får dem att svullna och bilda abscesser. I omkring två procent av sjukdomsfallen kan abscesserna bli så omfattande att de formligen stryper hästen till döds. En del av de hästar som återhämtar sig från den allvarliga sjukdomen förblir dock dolda smittbärare. De dolda smittbärarna uppfattas av omgivningen som helt friska djur men de sprider bakterien till den omgivande miljön och till andra hästar de kommer i kontakt med.

Kontaktuppgifter Certified Adviser

Eminova Fondkommission AB
E-post: adviser@eminova.se, Tel: +46 (0)8 – 684 211 10